www.rashlanut-refuit.org

רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בגידול בברך, מתי ניתן לקבל פיצויים?

רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בגידול בברך, מתי ניתן לקבל פיצויים?

גידול תאי ענק של עצם הוא גידול שפיר שאינו סרטני. עם זאת, מדובר בגידול מסוכן שכן הוא הורס עצמות וגדל במהירות. גידול מסוג תאי ענק נפוץ במיוחד באזור הברך, נחשב לאגרסיבי ודורש טיפול כירורגי להסרתו לצורך מניעת נזק לעצם. לרוב גידול מסוג זה מופיע אצל מבוגרים בגילאים שבין 20 עד 55 שנה.


כיצד ניתן לאבחן גידול בעצמות וברקמות רכות?


לצורך אבחנת גידול שפיר או ממאיר הצוות הרפואי עושה שימוש במידע שנאסף ביחס לשלושה מדדים שונים. המדד הראשון הוא הפרטים הרפואיים הקשורים במטופל וממצאי הבדיקה הגופנית שנערכה לו. המדד השני הוא תוצאות בדיקות ההדמיה שנערכו למטופל והמדד השלישי הוא בדיקה באמצעות מיקרוסקופ של דגימת רקמה מהגידול (ביופסיה).


לצורך אבחנת גידולי שלד מקובל לעשות שימוש בצילומי רנטגן, בדיקות MRI ובדיקות CT. בעוד בדיקת ה-CT מדגימה את היקף מעורבות דפנות העצם, בדיקת ה-MRI מדגימה את היקף המעורבות של הרקמות הרכות סביב העצם ומח העצם. במקרים של גידול בשלד וברקמות הרכות נהוג לבצע גם בדיקת CT של החזה ובדיקת מיפוי עצמות לצורך שלילת קיומן של גרורות בריאות ובעצמות.


גידול תאי ענק של עצם לרוב מופיע לאחר סיום הצמיחה בין הגילאים 20-55 וממוקם לרוב בקצה עצם ארוכה ובסמוך למשטח מפרקי. מכיוון שקצב הצמיחה של הגידול הוא מהיר ההרס המשני עלול להיות ניכר. אף על פי שהגידול אינו מתנהג כגידול ממאיר, לעיתים נדירות ניתן למצוא פיזור גרורתי לריאות. הייחוד של גרורות אלה הוא בכך שכל אחת מהן מתנהגת כהליך שפיר כאשר הסרה ניתוחית של נגעים אלו יכולה להביא לריפוי.


איך מטפלים בגידול תאי ענק של עצם?


האמצעי הטיפולי המועדף במקרים של גידול תאי ענק של עצם הוא הסרתו באמצעות ניתוח. מאחר שהגידול לרוב נמצא בסמוך למשטח מפרקי ומכיוון שהמטופלים הם לרוב צעירים ברמה תפקודית גבוהה, כריתה רחבה של הגידול תביא לנכות ניכרת לנוכח הפגיעה שתתחייב במפרק הסמוך.


לפיכך, כריתת הגידול לרוב תתבצע באמצעות הסרת רקמת הגידול מתוך חלל הנגע תוך שימור דפנותיו והקפאת השארית המיקרוסקופית באמצעות הקפאה של חלל הגידול. שילוב של הקפאת חלל הגידול עם הסרתו באופן מכני מביאות לאחוזי ריפוי של יותר מ-95% מהמקרים.


רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בגידול תאי ענק של עצם


במקרים שבהם הצוות הרפואי התרשל באבחון גידול תאי ענק של עצם ובעקבות זאת נגרם איחור בגילוי הגידול אשר הביא לפגיעה ממשית בסיכויי ההחלמה של המטופל, ניתן להגיש נגדו תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית באבחון. נוסף על כך, במקרים שבהם הצוות הרפואי התרשל בטיפול להסרת הגידול ובעקבות רשלנותו נגרם למטופל נזק, הוא רשאי להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. המטופל יצטרך לצרף חוות דעת רפואית לתביעתו כדי לבסס את טענותיו שלפיהן הצוות הרפואי התרשל כלפיו ובעקבות התרשלותו נגרם לו נזק.


מטופל שניזוק עקב איחור באבחון גידול תאי ענק בברך קיבל פיצויים בסך 2.8 מיליון שקלים


בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית שהגיש מטופל נגד רופאי קופת חולים. השופט פסק כי קופת החולים תשלם לו פיצויים בסך של 2.8 מיליון שקלים בגין התרשלות רופאי קופת החולים באבחון הגידול אשר גרמה לו פגיעה חמורה בסיכויי ההחלמה.


לפי העובדות שפורטו בפסק הדין, המטופל התחיל לבצע פעילות גופנית מאומצת כהכנה לשירותו הצבאי. באותה תקופה הוא החל לסבול מכאבים בברך ימין שהופיעו לרוב לאחר מאמצים גופניים. לאחר שהתלונן על כאבים בברך הוא הופנה על ידי רופא המשפחה לבדיקת מומחה רפואי בתחום האורטופדי. בבדיקה שנערכה למטופל האורתופד מצא רגישות בברך בליווי חריקות והפנה אותו לבצע בדיקת מיפוי עצמות. בבדיקה הודגמה קליטה מוגברת באזור הברך. האורתופד המומחה בקופת החולים ציין שלא נמצאה בבדיקת מיפוי העצמות קליטה מוגברת וכי צילומי הרנטגן שנערכו למטופל לא הדגימו ממצאים פתולוגיים.


לאחר הגיוס לצה"ל התגלה גידול בברך


לאחר גיוסו לצה"ל המטופל התלונן על כאבים עזים בברך, אובחן כסובל מחשד לשברי מאמץ וקיבל פטור ממסעות ומשמירה בעמידה. לאחר שכאביו החמירו, המטופל הופנה לבית חולים שם בוצעו לו בדיקות מיפוי עצם וכן בדיקות CT ו-MRI של הברך. בבדיקות נמצאה עדות להליך תופס מקום בברך וביופסיה שנערכה לו הדגימה גידול מסוג תאי ענק.


לאחר שעבר ניתוחים לכריתת הגידול, הוא המשיך לסבול מכאבים בברך ימין והתקשה בהליכה כאשר בהמשך התגלו לו גידולים נוספים בצלעות, באגן, בריאות ובראש. בעקבות הניתוחים הרבים שעבר המטופל סבל מזיהומים חוזרים ונשנים שמצריכים אשפוזים ממושכים וחוזרים.


המטופל טען כי הרופאים בקופת החולים התרשלו כלפיו באבחון המחלה מאחר שלא הפנו אותו לבצע צילום רנטגן של הברך לאחר שקיבלו את ממצאי בדיקת מיפוי העצם. עוד נטען כי מחדלם של הרופאים גרם לאיחור באבחון המחלה ופגע באופן משמעותי בסיכויי ההחלמה של המטופל.


מנגד, קופת החולים טענה כי האבחנה של האורתופדים ביחס לתוצאות המיפוי כשברי מאמץ הייתה הגיונית מבחינה מקצועית לנוכח המאמץ הגופני שלקח על עצמו המטופל באותה תקופה.


הרופאים האורתופדים בקופת חולים התרשלו כלפי המטופל בכך שגרמו לאיחור באבחון המחלה


לאחר שבחן את כלל הראיות והעדויות כולל חוות דעתם של המומחים הרפואיים, השופט קבע כי האורתופדים בקופת חולים התרשלו כלפי המטופל בכך שהביאו לאיחור באבחון המחלה ובכך גרמו לו נזק. עם זאת נקבע כי קיימים גורמים פוטנציאליים רבים שהיו עלולים לגרום לנזקיו של המטופל ולכן יוחסה לרופאי קופת החולים אחריות בשיעור של 40% מכלל הנזקים שנגרמו לו.


בסופו של דבר, לאחר שקלול כלל נזקיו של המטופל נקבע כי קופת החולים תשלם לו פיצויים בסך של 2,801,915 שקלים בתוספת שכר טרחת עורך דין בסך של 560,383 שקלים.


ת.א. 4059/02


 

יש לך שאלה בנושא? מלא/י פרטיך כאן
שלח

מאמרים ופסקי דין נוספים בתחום
מחלת הסרטן - רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן

רשלנות רפואית בסרטן - כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית באיחור באבחון גידול? קראו עוד באתר "רשלנות רפואית" תמצאו פסקי דין, מאמרים, פנייות לעורכי דין ללא התחייבות... 

אבחון לקוי או טעות בפענוח תוצאות בדיקת מאמץ עלולים לשמש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, זאת כאשר נגרם לנבדק נזק כתוצאה מהתנהלות לא סבירה של הרופא המטפל. 

חוק הגזזת נחקק על מנת להעניק פיצוי לפנים משורת הדין לחולי גזזת אשר עברו הקרנות על ידי המדינה.. האם התפתחות סרטן הינו רשלנות רפואית?. 

התובע סובל מנזקים נוירולוגים בגין ניתוח רשלני על ידי מתמחה להוצאת גידול מבלוטת יותרת המוח... 

האם התובע, אשר איבד את פרנסתו בגין רשלנות רפואית, יזכה לפיצויים בגין נזק כלכלי עקיף? 

האם נטל הראיה בתביעה שעניינה רשלנות רפואית בבדיקת קולונסקופיה יעבור לכתפי הרופאים בגין רשלנות רפואית בניהול רשומות רפואיות וקבלת הסכמה מדעת... 

האם ניתן היה לאבחן את סרטן בלוטת התריס במהלך הבדיקות בשרשרת החיול או במרפאה בניצנים? האם תזכה משפחתה של החיילת שנפטרה בעקבות מחלת הסרטן לפיצויים מתוקף חוק הנכים? קראו עוד... 

האם התנהלותם של רופאי העור, אשר לא הקפידו על רישום רפואי הולם בעת הטיפול, הייתה רשלנית? האם עקב רשלנות זו התפתח הגידול הסרטני באפו של התובע?  

רשלנות רפואית? האם רופא תורן אשר הגיע לביתה של מטופלת ושגה באבחון הבדיקה, העניק טיפול רשלני? האם מותה של המטופלת, יום לאחר מכן בבית החולים, מטיל את האחריות על כתפיו של הרופא התורן? קראו עוד... 

רשלנות רפואית - האם הטיפול הרשלני בחדר המיון במטופלת הסובלת מדלקת בקרום המוח, הביא בסוף למותה של המנוחה? קראו עוד... 

חברת "ביקורופא" חתמה על הסכמי פשרה במסגרתו היא תשלם פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים לאישה ובני משפחתה... 

תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית לאחר שלא נערכו לילדה בדיקות דם חרף ארבעה התקפים של שיתוק על שם בל... 

האם רשלנות באבחון מחלה? רופא משפחה המליץ על דיאטה במקום להפנות את המטופל לקבלת טיפול רפואי תרופתי... 

האם רופאי בית החולים נהריה פעלו תוך רשלנות רפואית ולא השכילו לאבחן את האירוע המוחי ממנו סבל המנוח? 

בית המשפט המחוזי פסק פיצויים בסך 16.1 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית באבחון התייבשות תינוק בחדר מיון... 

האם רשלנות רפואית באבחון מחלה בבית אבות גרמה לפטירתו המצערת של המנוח בגיל 69 בלבד? האם היה על רופאת המוסד להקשיב לבני משפחתו של המנוח? 

המטופל, צעיר בן 26, הגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מכאבי ראש, שיעולים, שלשולים וחום. הרופאים ערכו בדיקת א.ק.ג ושחררו את החולה לביתו. 36 שעות לאחר מכן הוא נמצא ללא רוח חיים במיטתו... 

ביצוע בדיקה שטחית במסגרת ביקור בית. אי אבחון אירוע מוחי והפניה לרופא משפחה במקום לחדר מיון,.. 

האם רופא משפחה אשר לא אבחן מפרצת מוחית, התנהל באופן רשלני? 

האם אי ביצוע בדיקת ה-CT במועד גרם למטופל לסבול מעיוורון? האם אי אבחון המחלה עולה כדי רשלנות רפואית? 



תגיות: דיאבטס אינסיפידוס, עילת תביעה, אבילק, אנטיביוטיקה, אינסולין, טיפול אלטרנטיבי, אווסטין, נכות,